İSTANBUL / FATİH - Aksaray Mahmudiye Ortaokulu

Mrt

7A Sınıfı öğrencilerimiz İngilizce dersinde Celebration ünitesinin etkinliği olarak Fancy Dress Party adlı etkinliği gerçekleştirdiler. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

5 /D Sınıfı öğrencilerimiz içinde bulunduğumuz kutsal Ramazan Ayı sebebiyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmenimiz Abdulkadir Zarari rehberliğinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Mrt

14.03.2024 Perşembe günü Fatih İlçesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcileri okulumuzun  veli, öğretmen ve öğrencilerine bağımlılık ve sosyal hizmetler konularda bilgilendirme semineri verdiler. Gerek yetkililere gerekse katılımcı öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

5/B Sınıfı öğrencilerimiz, Ahlak ve Yurttaşlık Eğitimi Dersinde “Cesaret, Dürüstlük, Sabırlı Olmak, Sorumluluk, Sadakat ve Bilgelik” ile ilgili tiyatro yaptılar, video içeriklileri tespit ederek arkadaşlarına izlettiler. Böylelikle bu kavramların hayatımızdaki etkilerini ve önemini fark etmeleri sağlandı. Etkinliği gerçekleştiren öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma" günü etkinlikleri kapsamında tören düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından günün anlam ve önemini belirten yazılar, şiirlerin okunmasıyla program devam etti.

Mrt

12 Mart İstiklal marşının kabulü dolayısıyla Okul Müdürümüz Ümran Durmuş, Türkçe Öğretmenimiz Cemil Gözay ve 6/A ile 6/F Sınıflarını temsilen 10 öğrencimiz ile Edirnekapı Şehitliği'ndeki Mehmet Akif Ersoy kabrini ziyaret, ettik dua ettik.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde öğretmenlerimiz, okul personellerimiz, Okul Aile Birliği ve idarecilerimizle birlikte bir program düzenledi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 7 Mart Perşembe günü saat 11:30'da okulumuzda  Deprem ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi. İkaz sirenlerinin ardından 2 dakika içerisinde kontrollü bir şekilde okul bahçesine çıkarak binamızı tahliye ettik.

Mrt

Özel Eğitim sınıfı öğrencilerimiz, amacı iş birlikçi olma, kaynaştırma, bir işi tamamlama ve başarma duygusunu geliştirmek aynı zamanda sıra bekleme ve paylaşımcı olma becerilerini desteklemek olan bir dizi eğlenceli etkinlik gerçekleştirdiler.

Mrt

Anasınıfı öğrencilerimiz Harbiye Askeri Müzesini gezdiler. Burada tarih boyunca kullanılan silahları, asker üniformalarını ve aksesuarlarını, Kurtuluş Savaşı ile ilgili resimleri, Atatürk ve yol arkadaşlarının fotoğraflarını, resimlerini ve mum heykellerini görüp incelediler.

Mrt

Okulumuz 8. sınıf öğrencileriyle ilçemizde bulunan Kadırga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz okul ve bölümlerini atölyeler ve dersliklerde inceleme ve tanıma imkanı buldular. Kadırga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz.

Mrt

5/C Sınıfı öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Huri Güray rehberliğinde 05 Mart 2024 Salı günü Bulgur Palas Kültür Merkezini ziyaret ettiler.

Mrt

5A sınıfı iöğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde Bilim Çocuk dergilerini hem okuyup hem de dergi ekinde verilen maketleri yaparak eğlendiler. Çocukların bilim okur yazarı olmaları konusunda bilinçlenmesi sağlandı. Fen Bilimleri Dersi Öğretmenimiz Keziban Sultan TAĞTEKİN'e teşekkür ediyoruz.

Mrt

7. Sınıf Öğrencilerimiz Fen Laboratuvarında Newton Renk Çarkı oluşturdular.  Böylelikle beyaz ışığın tüm renklerin birleşimden oluştuğunu kanıtlamış oldular. Fen Bilimleri Dersi Öğretmenimiz Kevser ÇATALDERE'ye teşekkür ediyoruz.

Mrt

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Fen Bilimleri öğretmeni Başak Yüksel ve İngilizce öğretmeni Ceren Merhan liderliğinde Okul Öğrenci Meclisi üyesi öğrencilerimiz tarafından panolar hazırlandı.