İSTANBUL / FATİH - Aksaray Mahmudiye Ortaokulu

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yaşında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız  Kutlu Olsun.

Ekm

Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda hayatını kaybedenler ve özellikle çocuklar için 20 Ekim 2023 Cuma günü bayrak törenimizde (bir) dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı'nın; "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılmış olan öğretmen, öğrenci ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi hedeflenen, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla yürütülen "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" Projesi kapsamında okulumuzda ilk yardım eğitimi semineri düzenlenmiştir. Eğitmen Aysel ELMAS 'a ve seminere katılan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

5. Sınıf öğrencilerimiz rehber öğretmenleri eşliğinde; Fatih Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle gençlere ve çocuklara yönelik kurulan Bilim Fatih Atölyelerini gezdiler.

Ekm

Okulumuz öğrencileri Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında Ömer Seyfettin'in "Yalnız Efe" kitabını okudular, kitap üzerinde söyleşi yaptılar, kitapta bağ kurdukları kahramanı ifade ettiler ve Ben Olsaydım etikinliği ile hikayeye yeni bir son yazdılar. Çalışmada emeği geçen değerli Türkçe Öğretmenimiz Ayşen YARIMER'e ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Aksaray Mahmudiye Ortaokulu Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 18 Ekim 2023 Çarşamba günü yapılmıştır. Okul Aile Birliği yönetimine seçilerek okulumuzun hamiliğini üstlenen tüm velilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

ASİL ÜYELER                       YEDEK ÜYELER

• Peyma KÜÇÜKTURGAY           Esra TERZİOĞLU
  • Havva SEVİMLİ BALCİ            Arzu KAZANCIOĞLU
  • Hülya YEDİKARDEŞ               Şura ARDA
  • Selma AYTAÇ                         Reyhan ÜNLÜ
  • Cansu RONA                          Gülseren YAVUZ

OKUL AİLE BİRLİĞİ DENETLEME KURULU

ASİL ÜYELER                         YEDEK ÜYELER

• Funda TAŞÖREN BAKİ               İlkay GÖKLER
  • Pınar BAŞARAN                        Yasemin BENLİ
  • Armağan TÜRKOĞLU                Pınar BAŞARAN
  • Azize MÜNÜKLÜ                       Sergen BAHMAL
  •                                                 Tuba PEKDEMİR

Ekm

Okulumuzun bacaları itfaiye raporuna uygun olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz imkanları ile yaptırılarak baca problemimiz çözülmüştür. Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.

Ekm

5 Ekim 2023 Perşembe günü okulumuz öğrencileri Fatih Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu kitap fuarını gezdiler. Fatih Belediye Başkanımız Sayın Ergün TURAN ve  organizasyonda emeği geçen tüm çalışanlara, öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

4 Ekim 2023 Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuz 5. Sınıf öğrencileri Yedikule Hayvan Barınaklarını gezerek Fatih Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklere katıldılar. Fatih Belediye Başkanımız Sayın Ergün TURAN ve  organizasyonda emeği geçen tüm çalışanlara, öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzda gerçekleştirilen veli toplantılarında her sınıftan seçilen 2 şer veli temsilcisinden oluşan Okul Veli Temsilciler Meclisimiz toplandı. Toplantıda okul müdürümüz, okul aile birliği başkanımız ve rehber öğretmenimiz konuşmalar yaparak bilgilendirmelerde bulundular. Velilerimizce iletilen, bilgi eksikliğinden kaynaklandığı düşünülen sorunlar okul yönetimince çözümlemek üzere not alındı.Toplantıda okul müdürü, tüm velileri temsilen okul aile birliği başkanı Peyma Küçükturgay'a çiçek takdim ettiler.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış töreni, 11 Eylül Pazartesi günü okulumuz bahçesinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından, okul müdürümüz Metin ÖZKAN açılış konuşması yaptı.  Öğrencilerimiz İllköğretim Haftası konulu konuşmalar yaptılar ve şiirler okudular. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimiz için hayırlı olmasını dileriz.

Eyl

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyelerimiz, tüm velilerimiz adına 2023-2024 eğitim öğretim yılımızı kutlayarak aile olmanın örneğini sergilediler. Okul Müdürümüz Metin Özkan da  tüm velilerimiz adına aile birliği başkanımız Peyma Küçükturgay'a teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

Tayin nedeniyle ailemizden ayrılan öğretmenlerimizle vedalaştık, okulumuza atanan yeni öğretmenlerimizi karşıladık.

Yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, tüm eğitim çalışanlarımıza, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Aksaray Mahmudiye Ortaokulu 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Zaman Çizelgesi